zondag 4 november 2012

vrijdag 2 november 2012

Kijktip: Architectuur aan de Amerikaanse kust.


'Coast Modern - Architectuur aan de Amerikaanse westkust' is een onafhankelijke documentaire van regisseurs Mike Bernard en Gavin Froome. De makers reisden langs de kust van de Stille Oceaan, van Los Angeles tot Vancouver, om de architectonische nalatenschap van de Amerikaanse pioniers van het Modernisme in kaart te brengen. Een bezoek aan de meest eigenzinnige huizen laat zien hoe de lichtheid en de ruimte van een klassiek Modernistisch gebouw een dialoog aan kunnen gaan met de natuurlijke omgeving. Dion Neutra, zoon van de beroemde Modernistische architect Richard Neutra, vertelt dat de ideale manier van wonen voor hem bestaat uit 'comfortabel binnen zijn, terwijl je het gevoel hebt buiten te zijn'. Het is dit principe dat de hedendaagse ontwerper van Modernistische architectuur - van oudsher gericht op het scheppen van een relatie tussen binnen- en buitenruimte onder meer door het royale gebruik van glas - nog altijd toepast en verder ontwikkelt. 

De reis langs de Amerikaanse westkust voert de kijker langs drie generaties Modernistische architectuur, elk de schoonheid van zijn eigen tijd vertegenwoordigend. Het verhaal van 'Coast Modern' wordt verteld met behulp van interviews met gerenommeerde figuren uit de architectuur en uit andere disciplines, onder wie James Steele, Barbara Lamprecht, Ray Kappe, Henrik Bull, Pierluigi Serraino, Michael Folonis, Dion Neutra, Douglas Coupland, John Cava, Barabara Bestor en legendarische fotograaf van Modernistische architectuur, Julius Shulman. 

Een film van Mike Bernard en Gavin Froome 
Eindredactie AVRO: Marijke Huijbregts 

Ultieme ontspanning

Ontspannen; "In rust en evenwicht"

Compleet ontspannen in een familie-vakantiehuis met je dierbaren om je heen? Het kan in de Fox Lodges in Twente. Ontworpen door Piet Boon. 

''Ervaar onze persoonlijke definitie van de ideale vakantiewoning. Ruimte, comfort en sfeer, gevat in het oogstrelende design van Piet Boon. De twee prachtige woningen aan onze vijver springen direct in het oog.
Dankzij de royale glasoppervlakken voelt u zich ook binnen één met de omliggende natuur. Maar de ultieme plek om van al dat moois te genieten is de ruime veranda, heerlijk op het water. Dankzij de dubbele buitenhaard is het hier ook buiten de zomermaanden heerlijk genieten!''

(www.foxlodges.nl)
(www.pietboon.com)


Moderne viervoeters

Everybody loves design .. zelfs onze viervoeters. (En wij vinden ze stiekem zelf nog veel leuker!!)








KINDesign



Mam, wij willen er ook een! Design voor kids is helemaal van nu. Voor niet al te veel geld hebt u al uw eigen designklassieker in het mini. Veel designers dachten eeuwen geleden al na over meubels en speelgoed van kinderen. Wie kent bijvoorbeeld de 'Plywood Elephant' van Eames niet? Dit design uit 1945 is nog steeds van deze tijd. Het werd door Vitra op nieuw in productie genomen en is onderdeel van hun kinderlijk ''Vitra for Kids''. Het was bedoeld als speelgoed, maar blijk bij volwassenen ook zeer populair. Inmiddels is het een echt collectors item. Ook de bekende 'Phantom Chair' is in kinderuitvoering verkrijgbaar (www.vitra.com).

So ready for december!

We zijn er weer klaar voor! Dik ingepakt bij de open haard na het schaatsen .. Met een warme choco. Maak je interieur winter proof met de najaarstrend: Okergeel!

donderdag 1 november 2012

Relaxed slapen ..


"Rustgevende bed & body mist voor op je (bed)textiel en je huid
Verrijkt met rustgevende ingrediënten Yi Yi Ren en Witte Lotus, bevordert het rustig inslapen en meditatie"

Optisch bedrog


Kleine kamer? Een van de bekendste interieurtrucs is het optisch vergroten van een ruimte door spiegels toe te passen. Hierdoor lijkt de ruimte lang, omdat de spiegel hem weerkaatst. Hetzelfde effect (maar dan voor het optische bedrog in de breedte) kan worden bereikt door spiegels in de breedte toe te passen.


Please, make me scandinavian

Soms zou je willen dat je in Scandinavië geboren was. De  balans tussen pure eenvoud, functionaliteit en sfeer is typisch iets van onze bovenburen. En we smullen er van. Maar hoe kan je dit nou zelf toepassen? The magic trick: Als de basis maar goed is. Veel lichte, natuurlijke kleuren op de muren en vloer. Combineer oldskool met nieuw en voeg eventueel een designklassieker toe ...





Sleeping beauty's

Deens design (BY NORD)